Link do opisu wydarzenia: RestaurantWeek®

RestaurantWeek®

Data: 4 marca - 17 kwietnia 2025 r.
Miejsce: Restauracje w Gdańsku: Villa Eva, Salve, Papieroovka Cider Garden, MONO Kitchen, BOTANIK food&more, Cała Naprzód, Canis, Cartel Mexican StreetFood, Ca va Restocafe, Cesky Port, Elephant Club, Elephant Club nad Motławą, Fischgarten, Hola Tapas, La Muerte Mexican Cocktail Bar, Magari,, Mamma mia zielona pietruszka, Mezalians, Młyn Bistro, Pomelo Bistro, Tu można marzyć, VANA, Verres en Vers, Vidokova, Vis a Vis (Piwna), Vis a Vis (Szafarnia), Yatta Bar Sharing Concept, Zielony Pieprz
Organizator: Restaurant Club | Trójmiasto

Szczegóły wydarzenia

Właśnie wystartowały rezerwacje na największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce - RestaurantWeek®! Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. Na Gości spragnionych odkrywania nowych smaków w topowych restauracjach czekają autorskie, trzydaniowe menu z prezentem od partnera w specjalnych, nawet do 50% niższych cenach, dostępnych tylko podczas wydarzenia.

Kulinarne odkrycia można rezerwować online. Świętuj 10-lecie RestaurantWeek® i przekonaj się, że smakowanie życia zaczyna się na talerzu!

Bycie Foodie to nie wybór…

– to powołanie! Jeśli czujesz, że restauracje to twoje środowisko naturalne, a spotkania przy stole zyskują na wartości, to RestaurantWeek® jest właśnie dla Ciebie. Born to Be Foodie to kolejna edycja wielkiego święta kultury kulinarnej, które od 10 lat inspiruje miliony Gości do odkrywania różnorodności smaków i otwierania się na nowe.

Gdzie się wybrać?

W Festiwalu w Gdańsku weźmie udział 28 restauracji: Villa Eva, Salve, Papieroovka Cider Garden, MONO Kitchen, BOTANIK food&more, Cała Naprzód, Canis, Cartel Mexican StreetFood, Ca va Restocafe, Cesky Port, Elephant Club, Elephant Club nad Motławą, Fischgarten, Hola Tapas, La Muerte Mexican Cocktail Bar, Magari,, Mamma mia zielona pietruszka, Mezalians, Młyn Bistro, Pomelo Bistro, Tu można marzyć, VANA, Verres en Vers, Vidokova, Vis a Vis (Piwna), Vis a Vis (Szafarnia), Yatta Bar Sharing Concept, Zielony Pieprz.

W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami, ani kulinarnych eksperymentów. Festiwalowe dania zaskakują różnorodnością – można w nich znaleźć zarówno klasyczne smaki w nowoczesnym wydaniu, jak i odważne, nieoczywiste połączenia składników.  Każda propozycja jest na tyle intrygująca i apetyczna, że wybór jednego menu może okazać się prawdziwym wyzwaniem. Dlatego  warto wybrać się na Festiwal  kilka razy.

Festiwalowe menu w cenach 50% niższych niż w regularnej karcie

Rezerwacje online. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® przewidziana jest na 90 minut. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym Foodie, czy dopiero zaczynasz odkrywać – jedno kliknięcie dzieli Cię od wspaniałych kulinarnych doznań. Tyle wystarczy, jesteś Born to Be Foodie!

 

Miejsce