Mat. UMG
Podczas zajęć:
- dowiesz się, jak planować zakupy i posiłki, by nic się nie zmarnowało,
- odkryjesz sprytne sposoby na wykorzystanie resztek w kuchni,
- przygotujesz pyszne dania z produktów „z drugiego obiegu”,
- poznasz zasady przechowywania żywności, które naprawdę działają,
- porozmawiamy o wpływie marnowania jedzenia na środowisko i domowy budżet.
Warsztaty mają charakter praktyczny i inspirujący – gotujemy, próbujemy i uczymy się, jak w prosty sposób wprowadzać ekologiczne nawyki na co dzień.
Prowadząca: Sylwia Majcher - edukatorka ekologiczna, dziennikarka, autorka kilku książek, w tym bestsellera „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”, „Mniej mięsa”. Publikuje reportaże i wywiady kulinarne. Ciekawie i z pasją opowiada o kwestiach związanych z niemarnowaniem jedzenia, ochroną środowiska i racjonalnych wykorzystywaniu zasobów planety. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.
FILMOWE ZAPROSZENIE
- Dla kogo: dla gdańszczan i gdańszczanek, którzy chcą żyć bardziej świadomie, oszczędzać i dbać o planetę.
- Czas trwania: 1h 55 min. (2 grupy każda po 20 osób). Godziny warsztatów: 16.00 - 17.55 i 18.00 - 19.55). Można wziąć udział TYLKO w jednym warsztacie.
- Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń
- Link do rejestracji: WARSZTATY KULINARNE ZERO WASTE W KUCHNI