
Lokale gastronomiczne są dostępne w nowoczesnym budynku Biura Obsługi Ruchu Turystycznego na Westerplatte
mat. MIIWŚ
Jakie lokale można wynająć?
Celem konkursu MIIWŚ jest wyłonienie najkorzystniejszej oferty (zgodnie z przyjętymi kryteriami wyboru) operatora/ów gastronomii, którzy w proponowanych lokalach poprowadzą działalność gastronomiczną określoną w regulaminie.
Dalszy ciąg artykułu pod Kalendarzem Wydarzeń
Polecamy wydarzenia w Gdańsku
Przedmiotem konkursu jest najem dwóch pomieszczeń (jednocześnie bądź odrębnie) o następujących powierzchniach:
- lokal usytuowany na poziomie 1 o powierzchni 249 m2
- lokal usytuowany na poziomie 2 o powierzchni 194,4 m2 + taras 124 m2
- z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej.
Oba lokale przeznaczone na prowadzenie działalności gastronomicznej zlokalizowane są w budynku Biura Obsługi Ruchu Turystycznego – Pole Bitwy Westerplatte, przy ul. Henryka Sucharskiego 77.
Dopuszcza się najem lokali tylko na usługi gastronomiczneLokal na poziomie 1 - usługi gastronomiczne typu bar/bistro, usługi cateringowe i restauracyjneLokal na poziomie 2: usługi gastronomiczne typu: kawiarnia, cukiernia, coffee bar, coctail bar, w tym napoje alkoholowe, snack bar (serwowane lub samoobsługa według ustaleń najemcy)
Poprzez usługi gastronomiczne należy rozumieć przygotowywanie posiłków na miejscu oraz obsługę cateringu na potrzeby wydarzeń organizowanych oraz współorganizowanych przez Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku, a także dla podmiotów zewnętrznych.
Bar/bistro powinien oferować dania szybkiej obsługi typu: kanapki, sałatki, frytki, dania obiadowe oraz oferować dania na zimno oraz na ciepło typu: zupy, śniadania, dania główne, desery, serwowane lub w ramach samoobsługi.W swojej ofercie najemca będzie posiadał napoje alkoholowe, pod warunkiem uzyskania przez niego stosownych zezwoleń na sprzedaż alkoholu.
Czytaj także: Prawie 14 mln zł dla Gdańska za Westerplatte. Odszkodowanie po decyzji wojewody
Jak zostać gastronomem na Westerplatte?
Oferenci muszą mieć co najmniej 3-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Więcej informacji oraz szczegółowe warunki konkursu dostępne są w regulaminie.
Kontakt: k.wiacek@muzeum1939.pl, tel. 575 810 360.